Ekologiczny hibiskus w proszku
Superfoods
- 30 g/100 g/7,5 kg
- 192/25/2 sztuki
- 36/30/30 kartonów
Hibiskus to egzotyczna roślina, uprawiana głównie w Egipcie, w Chinach i Indiach. Dzięki bogactwie witaminy C, polifenoli, antocyjanów i flawonoidów jest doceniany w branży kosmetycznej i medycyny naturalnej. Przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi, wysokiego poziomu cholesterolu oraz odżywiania skóry i włosów. Potocznie zwany „sprzymierzeńcem kobiet”.
Dla kogo hibiskus w proszku?
- dla dzieci i dorosłych,
- dla osób z przebarwieniami skóry,
- dla osób wzmacniających odporność,
- dla osób z suchymi włosami,
- dla osób z nadciśnieniem,
- dla osób z wysokim poziomem cholesterolu.
Z czym jeść hibiskus w proszku?
Wystarczy pół łyżeczki zalać ciepłą lub zimną wodą. Hibiskus możesz dodać też do herbaty, jogurtu, owsianki.
Jest to również doskonały składnik oczyszczających maseczek na twarz. Wystarczy dodać łyżkę proszku z hibiskusa, mąkę ryżową i wymieszać wszystko z przegotowaną wodą.